A lehetetlen csak a kezdet…

Egyszer egy tavaszi napon ezt a szlogent láttam meg a kedvenc autómárkám óriásplakátján.

Azóta ez vált a mottómmá. Nem tehetek róla, egész egyszerűen a szlogenek, mottók, reklámok megragadnak a fejemben, akár csak anyukámnak a receptek. Elég egyszer elolvasnom a szövegeket vagy látnom a fotókat, és egy életre az emlékezetembe vésem őket, főleg azokat, amik igazán tetszenek.

Ha valaki azt mondja nekem kislányként, hogy te marketinggel fogsz foglalkozni, valószínűleg kinevetem.

Van egy mondás, miszerint az élet a legnagyobb rendező, marketinges lettem.

Négy éve, és egy életre visszavonhatatlanul.

Imádom a szakmám. Ez az életem, a hivatásom, a szerelmem.

Egy „véletlen” folytán 2015-ben kezdtem dolgozni egy nyíregyházi ügynökségnél. Nyolc hónapra rá lettem vállalkozó. A kezdeti nehézségeken a szüleim és a nyíregyházi partnereim lendítettek át. Nagyon sokat jelentett számomra az ő biztatásuk és hitük abban, amit csinálok. Bevallom, az első hónapok huszonegy éves fejjel és kevés vállalkozói tapasztalattal nem voltak könnyűek, de valami minden egyes nap vitt előre. Így született meg bennem az az elhatározás, hogy Budapestre akarok költözni és a fővárosban akarom folytatni a munkám.

Fél évig dolgoztam azon, hogy áthelyezzem az életem Budapestre.

Óriási kihívásnak éltem meg, és kizárólag magamnak akartam bizonyítani.

Tudtam, hogy Budapest számos meglepetést, örömöt, tanulságot és akadályt hoz majd nekem, és én nagyon akartam fejlődni, szakmailag és emberileg egyaránt. Hiszek abban, ahogy az ember jelleme fejlődik, azzal együtt változik a cége/vállalkozása is. Minden emberi változás, legyen az akár pozitív vagy negatív, tapasztalható egy cégben is. Hiszek abban, ahogy nekünk embereknek lelkünk van, úgy egy cégnek is.

Két budapesti ügynökség és három év kellett ahhoz, hogy rájöjjek, az én utam az, hogy egyedül menjek tovább és egyedül azt csináljam, amit jónak látok és amivel segíteni tudok egy cégnek, akik bizalmat fektettek belém.

Az elmúlt egy évben rengetegszer futott át az agyamon, hogy „megmutatom” magam… de nem okoskodó, majd én megmondom módon. Dehogyis.
Szimplán az évek alatt sokszor kínkeservesen megszerzett tapasztalataimat, ötleteimet és mondhatni rutinomat szeretném átadni a magyar cégeknek.
A marketing számomra nem más, mint kommunikáció és az érzelmek kifejezése. Minden nap az a célom, hogy a szövegek, amiket írok és a képek, amiket készítek, készítünk a csapatommal, megmozgassa az embereket, érzelmeket váltson ki belőlük.
Édesapám révén gyerekkorom óta vállalkozói családban nőttem fel, annak minden szépségét és nehézségét megtapasztalva. Viszont egy dolog miatt. hihetetlenül szerencsésnek mondhatom magam. Apa sosem tartozott azon cégvezetők körébe, akik kényszerből vagy valamiféle nyomás miatt mentek előre. Szívből csinálja a munkáját több mint húsz éve, és a munka szeretetét is ő adta át nekem. Mindig arra tanított és nevelt, hogy mindegy mit fogsz csinálni az életben, csak szívből tedd és becsülettel. Ez a lényeg.

Sosem gondoltam volna, hogy a gimnázium előtt álló síró kislány egyszer marketinges lesz, méghozzá olyan, aki tökéletesen tudja azt, mivel szeretné tölteni az életét. Nagy vágyam, hogy az elkövetkezendő években még hatékonyabban, még dinamikusabban segíthessem a magyar cégeket a marketing és kiemelten az online marketing területén. Közel száz céggel dolgoztam már együtt ez alatt a négy év alatt, számos tapasztalat, kreatív szöveg, szuper csapat és elhibázott kampány van a hátam mögött, amire egytől egyig büszke vagyok. Igen, még a hibáimra is, amiket mindig azért követtem el, mert a saját fejem után mentem, abban a hitben, hogy amit csinálok, azzal elérem a kívánt eredményt. És igen, volt, hogy a makacsságom miatt nem az lett a végeredmény, amire vágytam, viszont ezek nélkül a hibák nélkül ma nem tudnék annyit adni a Partnereimnek, amitől egésznek és teljesnek érzem a munkám. A hibák is az életünk részei, csak meg kell tanulnunk belátni azokat, és ami fontosabb, tanulni belőlük, hogy ugyanabba a gödörbe soha ne essünk újra. Ennek a néhány évnek a távlatából már látom, hogy itt az idő még többet és még jobban segíteni a cégeknek azzal a lendülettel és energiával, ami engem mindig is előre vitt a saját szakmámban.

Bízom benne, hogy Veled is találkozhatom majd Kedves Olvasóm, akár egy oktatáson, akár egy együttműködés során!

Üdvözlettel,